Oude Raadhuis, Alphen | Totaalonderhoud

Oude Raadhuis, Alphen

TOTAALONDERHOUD

RAADHUIS van Alphen aan den Rijn, gebouwd in 1938-1939 naar ontwerp van de architect C.J. Blaauw. De Traditionalistische bouwstijl van zowel het exterieur als het rijk uitgevoerde interieur is kenmerkend voor het late oeuvre van de architect. De bouw werd uitgevoerd door aannemersbedrijf J. van der Bijl uit Zeist. In het ontwerp kreeg het gebouw een functionele tweedeling tussen de administratieve zuidvleugel en representatieve ruimtes in de noordvleugel, met als centraal punt de entreehal met trappenhuis en op de verdieping de raadzaal. In de zijgevels van de hoekpaviljoens kwamen aparte entrees voor de secretarie en de trouwzaal.

 Dit monument is in 2012 geheel aan dit binnenzijde door ons bedrijf geschilderd. Dit jaar hadden wij de opdracht gekregen om ook de buitenzijde te onderhouden.  De bereikbaarheid is bij dit gebouw een belangrijk issue. De werkzaamheden zijn geheel met hoogwerkers uitgevoerd om de vele dakkapelkozijnen goed te kunnen bereiken. Alle metalen doorvalbeveiligingshekjes zijn gedemonteerd en in onze werkplaats grondig ontroest en geschilderd. Alle houtaantastingen zijn op een professionele wijze hersteld waaronder een aantal draairamen. Ook diende samengewerkt te worden met de dakdekker hiervoor diende wij de werkzaamheden te coördineren. Alle houten en metalen onderdelen glimmen weer.

In het gebouw is het gemeentelijk Archief en de muziekschool gevestigd. Ook wordt er gebruik gemaakt om echtparen in het echt te verbinden.  Zelfs een fotograaf heeft gebruik gemaakt van onze hoogwerkers om een mooie trouwfoto’s te kunnen schieten. 

Oude Raadhuis, Alphen uitvoering
Oude Raadhuis, Alphen
Oude Raadhuis, Alphen
Oude Raadhuis, Alphen
Oude Raadhuis, Alphen Houtrot
Oude Raadhuis, Alphen inspectie
Oude Raadhuis, Alphen
Oude Raadhuis, Alphen
Oude Raadhuis, Alphen

Dit project is succesvol afgerond dankzij onze medewerkers Matthijs van der Linden en Maurice Zandstra

DIRECT CONTACT

Wij zijn maandag t/m vrijdag te bereiken via:

T (0172) 58 91 35

info@vanderwerfvastgoedonderhoud.nl

HET LAATSTE NIEUWS

Nominatie Le Comte-prijs 2015

Delfia Batavorum, historische vereniging van Delft, heeft Voorstraat 60, herstel van de stoep en reconstructie van de balustrade, genomineerd voor de Le Comte-prijs 2015.   Lees meer >

maandag 8 februari 2016
 
Samenwerking Coen Hagedoorn Bouwgroep BV.

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij onderdeel zijn geworden van Coen Hagedoorn Bouwgroep BV. Door de samenwerking met andere onderdelen van Coen Hagedoorn Bouwgroep zijn wij in staat om onze visie op totaal onderhoud nog beter voor u te organiseren. Onder de vertrouwde naam Van der Werf Vastgoedonderhoud en met alle bekende medewerkers blijven wij u graag van dienst.   Lees meer >

donderdag 3 december 2015