GESCHIEDENIS


Van der Werf vastgoedonderhoud is een familiebedrijf. Vanuit ons kernproces (schilderen) zijn wij doorontwikkeld tot een breed onderhoudsbedrijf dat alle afbouwwerkzaamheden uit kan voeren. Waar nodig schakelen wij hulp in van andere specialisten, waarmee wij een vaste relatie onderhouden. Wij coördineren de uitvoering van alle werkzaamheden. Zo wordt de opdrachtgever niet belast met het regelen van diverse werkzaamheden en wordt de planning en de technische aansluiting door Van der Werf vastgoedonderhoud georganiseerd. Sinds 2006 zijn wij Hofleverancier, toen bestond ons prachtige bedrijf precies 100 jaar. Een geschiedenis en en bedrijf om trots op te zijn. 

Oprichter Van der Werf Vastgoedonderhoud

Van 1906 tot 2014: drie generaties Van der Werf

Arie van der Werf
Eigenaar van 1906 tot 1950

Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1906. Een mooie geschiedenis van een mooi bedrijf. In 1906 begint de ondernemende Arie van der Werf voor zichzelf. In 1915 trouwt hij met Marie Grégoire. Zij komt uit Den Haag en werkt als onderwijzeres op de Katholieke School. Dré, de latere opvolger van Arie, wordt in 1917 geboren. Aan het begin van de jaren twintig doet Arie een grote investering in de woning met schilderswerkplaats aan de Dorpsstraat 132 te Hazerswoude-dorp. In de jaren dertig is Arie zeer actief met opdrachten in de nieuwbouw.

Dré van der Werf
Eigenaar van 1950 tot 1981

Na de Tweede Wereldoorlog neemt Dré de zaak van zijn vader over. Arie blijft nog een aantal jaren actief meewerken in de zaak en overlijdt in 1954. Zijn vrouw Marie overleeft hem 24 jaar en overlijdt in 1978. Dré leerde echt het vak. En haalde met goede resultaten zijn diploma aan de Nationale Vakschool voor Schilders in Utrecht. Zijn opleiding en vakkennis hadden positieve invloed op het succes van het bedrijf. Schilderwerk moest perfect gebeuren. Toen Dré in 1950 de zaak overnam was hij twee jaar getrouwd met Cocky van den Bosch. Zij krijgen drie kinderen waarvan de in 1957 geboren jongste zoon Leon, de zaak uiteindelijk over zal nemen. Dré en Cocky werken inmiddels niet meer alleen. In de loop der jaren worden steeds meer vaklieden aangenomen. Het bedrijf groeit dusdanig dat Dré in de jaren zestig een huis met een grotere werkplaats koopt aan de Zuidsingel 4 te Hazerswoude-dorp. Dat is ook de plek waar Leon het vak leert van zijn vader. Leon werd daar tot schilder opgeleid door topschilder Gerrit Havenaar die ruim 30 jaar werkzaam is geweest bij het bedrijf.

Leon van der Werf
Eigenaar van 1981 tot nu

De huidige eigenaar is echt in het bedrijf opgegroeid. Na de middelbare school ging hij meteen aan de slag bij het familiebedrijf. Hij volgde opleidingen en leerde veel van zijn vader. Begin jaren tachtig neemt Leon het roer over van vader Dré. In 1983 trouwt Leon met Cathrin de Koning. Zij is ook actief in het bedrijf en was bijvoorbeeld de drijvende kracht achter het behalen van de ISO-certificering. Het bedrijf blijft groeien door de jaren. In 1987 verhuist het bedrijf terug naar de Dorpsstraat, naar nummer 150 dit keer. Door de overname van het Leidse schilderbedrijf J. Smit en Zn. werd het bedrijf in eens twee keer zo groot. In 1997 volgt de verhuizing naar het huidige pand aan de Dorpsstraat 156.

Hoewel Leon, net als zijn vader en grootvader, een goede vakman is, schildert hij zelf niet meer. De tijden zijn veranderd. Leon wil een goede werkgever zijn en zijn werknemers motiveren en faciliteren. Hij wil een goed aanspreekpunt zijn voor de klant en volgt alle vaktechnische ontwikkelingen op de voet. Het bedrijf is uitgegroeid en biedt inmiddels meer dan alleen schilderwerk. Van der Werf biedt totaalonderhoud voor vastgoed. En Leon wil de perfecte manager daarvan zijn. 

Drie generaties Van der Werf Vastgoedonderhoud

DIRECT CONTACT

Wij zijn maandag t/m vrijdag te bereiken via:

T (0172) 58 91 35

info@vanderwerfvastgoedonderhoud.nl

HET LAATSTE NIEUWS

Nominatie Le Comte-prijs 2015

Delfia Batavorum, historische vereniging van Delft, heeft Voorstraat 60, herstel van de stoep en reconstructie van de balustrade, genomineerd voor de Le Comte-prijs 2015.   Lees meer >

maandag 8 februari 2016
 
Samenwerking Coen Hagedoorn Bouwgroep BV.

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij onderdeel zijn geworden van Coen Hagedoorn Bouwgroep BV. Door de samenwerking met andere onderdelen van Coen Hagedoorn Bouwgroep zijn wij in staat om onze visie op totaal onderhoud nog beter voor u te organiseren. Onder de vertrouwde naam Van der Werf Vastgoedonderhoud en met alle bekende medewerkers blijven wij u graag van dienst.   Lees meer >

donderdag 3 december 2015